Oдржан 4. Интернационални научни скуп – ЕКОНБИЗ 2016

Данас је на Факултету пословне економије Бијељина, Универзитета у Источном Сарајеву, одржан 4. Интернационални научни скуп ЕКОНБИЗ 2016.

Тема научног скупа била је: “УТИЦАЈ ТРЖИШНИХ ПРОМЈЕНА НА РАЗВОЈ ЕКОНОМИЈЕ ЗЕМАЉА У ТРАНЗИЦИЈИ “. Радове су пријавили неки од најугледнијих професора из Русије, Мађарске, Македоније, Србије, а учешће су узели и професори, асистенти и студенти постдипломског студија Економских факултета из Бања Луке, Брчког, Источног Сарајева и Бијељине

Учесници су на главну тему писали из области: Теоријска економија – макро и микро економија, Квантитативна економија, Монетарна економија, Фискална економија, Информатичка економија, Пословне финансије и Предузетништво, маркетинг и менаџмент.

На скупу је учествовало око 140 учесника са 72 пријављена рада.

Скуп је отворио декан Факултета пословне економије проф. др Миладин Јовичић, а у име Ректората Универзитета, присутнима се обратио проректор проф. др Бранко Крсмановић.
На отварању су говорили и декан економског факултета Брчко, доц. др Срђан Лалић,  декан Економског факултета Пале, проф. др Љубиша Владушић, проф. др Никола Вукмировић у име Економског факултета Бања Лука и представници Градске управе Града Бијељина.

На пленарној сједници радове су излагали: проф. др Јелена Кочовић, редовни професор Економског факултета Београд, проф. др Ненад Вуњак, редовни професор и декан Економског факултета Суботица и проф. др Јадранка Ђ Тодоровић, декан економског факултета у Нишу.

 

Погледајте “Facebook” фото албум [HD] овдје.