Концертом симфонијског оркестра отворен Седми “Акордеон арт”

Синоћ је, у великом амфитеатру ЕТФ-а „Вељко Вулетић“, концертом заједничког симфонијског оркестра студената Музичке академије у Источном Сарајеву и Музичке академије у Сарајеву, а под диригентском палицом Огњена Бомоштара свечано отворен Седми међународни фестивал хармонике “Акордеон арт”.

Након поздравних ријечи декана Музичке академије Дражана Косорића и ректора Универзитета у Источном Сарајеву Радослава Грујића, фестивал је свечано отворио градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија.

Декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и предсједник Организационог одбора фестивала Дражен Косорић, рекао је да на овом “Акордеону” има пријављено 160 такмичара.

Новина од ове године је да имамо и камерне ансамбле, у којим учествује по неколико извођача, а заједно са жиријем имаћемо око 200 непосредних учесника Седмог међународног фестивала хармонике”, нагласио је Косорић.

Такмичарски дио Фестивала почео је јуче и трајаће до 17. јуна.

На вечерашњем концерту публика ће имати прилику да ужива у концерту умјетника свјетског гласа: акордеонисте Владимира Мурзе из Украјине, те Сергеја Осокина из Русије, а на завршној вечери биће одржан традиционални концерт побједника такмичарских категорија.

Програмом фестивала предвиђен је сусрет учесника са украјинским диригентом и композитором Владимиром Ручаком.

Фотографије у високој резолуцији можете погледати и на фејсбук страници Универзитета на линку испод.

Акордеон арт – 2016 – албум