Запослење за 15 најбољих студената медицине

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић најавио је да ће бити запослено 15 најбољих студената медицинских факултета у Бањалуци и Фочи.

Богданић је навео да ће 10 најбољих студената бањалучког Медицинског факултета бити запослено у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Дому здравља, Медицинском факултету и у другим здравственим установама у Бањалуци.

“Пет најбољих студената у Фочи биће примљено у здравствене установе и на Медицински факултет у Фочи”, рекао је Богданић новинарима након пријема организованог за студенте.

Он је нагласио да ће ресорно министарство дати сагласност на пријем сваког здравственог радника, према потребама здравствених установа.

Богданић је навео да тренутно има 167 незапослених љекара у Републици Српској, али да су и даље медицинске сестре најтраженија радна снага.

Он је поручио да ће бити пронађен начин да младим незапосленим љекарима буде омогућено волонтирање док не добију стално запослење.

Бранкица Крећа из Новог Града, која је дипломирала на Медицинском факултету у Бањалуци, задовољна је одлуком да буде запослено 15 најбољих студената медицине и што је исказана добра воља да се у догледно вријеме и осталим љекарима омогући стицање радног искуства.

Њен колега Борис Томић из Бањалуке захвалио је ресорном министру и директорима здравствених установа на састанку и одлуци да најбољи студенти буду запсолени.

Пријему су присуствовали и генерални дирекор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Мирко Станетић, директор Универзитетске болнице у Фочи Вељко Марић, директор Дома здравља Бањалука Гордана Тешановић, декан Медицинског факултета у Бањалуци Милан Шкробић и декан Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић.

Извор: Новинска агенција СРНА