Музичка академија-украс Универзитета у Источном Сарајеву!

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву данас је прославила крсну славу и промовисала дипломиране академске музичаре и магистре умјетности.

Свечаној промоцији претходио је Годишњи концерт студента Музичке академије који је одржан синоћ.

Вјерским обредом ломљења славског колача у Храму Св. Василија Осторшког на Вељинама јутрос је почела прослава крсне славе Празника пресвете Богородице преподобномученице Теодосије Тирске.

Након вјерског дијела церемоније услиједила је Свечана промоција у сали Музичке академије. Промовисана су 23 дипломирана академска музичара и 13 магистара и мастера умјетности, а додијељене су и награде и признања најбољим студентима.

Награду “Војин Комадина”, коју Музичка академија традиционално додјељује најбољем студенту, ове године добио је Мате Месарош.

Гостима се у поздравној ријечи обратио декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Дражан Косорић. Он се захвалио свим присутнима и подвукао улогу града Источно Сарајево и општина у његовом саставу који су препознали улогу Музичке академије и редовно подржавају активности ове високошколске установе.

“Током посљедњих неколико година интезивно се ради на побољшању квалитета наставе. Имамо одличан инструментариј чиме смо битно побољшали услове рада и студирања” рекао је Косорић.

Декан Косорић је нагласио улогу Музичке академије кроз наступе на међународним такмичењима и набројао освојене награде у протеклој години којих није било мало. Осврнуо се и на Концертну сезону 2015/16. коју је обиљежила турнеја професора и студената Музичке академије “Музичка академија универзитетским градовима”. Осим турнеје издвојена је и серија цјеловечерњих концерата Хора смјера за црквену музику и појање који у овој години слави 15 година постојања.

Осим наведених активности Музичка академија је организатор семинара из различитих области музичке умјетности, а све ово је показатељ озбиљног рада, залагања и професионализма наставника, сарадника и студента Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.