Иван Ранкић-студент за примјер

Сваки успјех наших студената заслужује пажњу, а посебно када се ради о успјесима изван наших граница. Иван Ранкић, студент генерације Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, успио је да буде међу десет студената из цијелог свијета који уписју мастер на престижном Менделовом Универзитету у Брну (Чешка).

Иван Ранкић је рођен 1993. године у Бијељини. Након завршене основне школе, уписује Пољопривредну и медицинску школу у Бијељини, одсјек здравство, смјер фармацеутски техничар, коју завршава 2012. године, а исте године уписује академске студије на Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, одјељење Бијељина. Током студија, стипендиста је Фонда “Др Милан Јелић”.

Као студент завшне године са просјеком 9,51 проглашен је за студента генерације на Пољопривредном факултету. Интересовање за науку крунисао је првим научним радом који је објавио на “XXI Саветовању о биотехнологији”, научном скупу са међународним учешћем који организује Агрономски факултет из Чачка.

Уз помоћ Амбасаде Чешке Републике у Босни и Херцеговини и Јужноморавским центром за мобилност студената у Брну, добио је прилику да буде један од десет студената на мастер студију из области Биотехнологије биљака на Менделовом Универзитету у Брну.

Иванов успјех је и успјех Пољопривредног факултета јер Иван ће сигурно одшкринути врата и другим студентима који желе да наставе студирање на престижним универзитетима свијета.

Након завршетка II циклуса студија планира да се врати у Босну и Херцеговину и допринесе развоју Универзитета у Источном Сарајеву и граду Бијељина примјеном стеченог знања о новим технологијама у пољопривредној производњи.

Шта рећи него Иван Ранкић-студент за примјер!