Одржан Инфо дан у оквиру ERASMUS+ пројекта Trans2Work

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 31.05.2016. године одржан је Инфо дан у оквиру ERASMUS+ пројекта Универзитета “School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro“.

Учесници Инфо дана били су студенти и са инвалидитетом и њихови родитељи, студенти Одсјека за педагогију, чланови тима пројекта Универзитета, представници Завода за запошљавање, представници Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ Пале, представници општина Пале, Источно Ново Сарајево и педагози  из средњих школа из Источног Сарајева и Пала.

Инфо дан је говором добродошлице отворила проф.др Биљана Сладоје-Бошњак која је испред Универзитета координатор Trans2Work projekta. Програм се односио на представљање самог пројекта са циљем да се студенти, академско особље и представници владиног и невладиног сектора ближе упознају са пројектом и активностима које су до сада организоване.

Као закључци договорени су кораци за наредни период имплементације. Приоритет је да се Студенти са инвалидитетом укључе као активни учесници на пројекту, као и да се организује састанак потенцијалних послодаваца са студентима. Таође је потребно иницирати сарадњу између факултета, студената са инвалидитетом и центра за социјални рад, као и охрабрити студенте да искористе бенефите које им пружа Општина Пале.

Наредна дисеминациона активност у оквиру пројекта биће радионица за студенте са инвалидитетом, академско особље и студенте Одсјека за педагогију  која ће се одржати у јуну мјесецу ове године.