Обиљежавање 56. године рада Економског факултета у Суботици

Обиљежавање 56. године рада Економског факултета у Суботици

Свечаном академијом обиљежена је 56. годишњица постојања Економског факултета у Суботици. Прослави Дана факултета у амфитеатру ове високошколске установе присуствовали су представници 15 факултета из наше земље, Русије, Чешке, Мађарске, Црне Горе, Македоније и Словеније, као и бројни парнери из области привреде и образовања. Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву представљали су декан проф. др Љубиша Владушић и продекан за НИР доц. др Младен Ребић.

На Економском факултету у Суботици уписано је око 5.200 студената, а поред Суботице настава се изводи на још два одељења, у Новом Саду и Бујановцу. Од оснивања, диплому Економског факултета добило је око 15.000 дипломираних економиста и мастера, као и око 150 доктора наука. Сталним осавремењавањем, од првобитна три смјера настало је осам студијских програма на основним и мастер студијама.

У склопу обиљежавања Дана факултета у Еко центру на Палићу одржан је 21. Интернационални научни скуп “Стратегијски менаџмент 2016. – Детерминанте развоја и ефикасност пословања”.
subotica-1-мај-2016-а