Сјајан успјех наших студенткиња на такмичењу у Крагујевцу!

На престижном међународном такмичењу DONNE IN MUSICA, одржаном у Крагујевцу, студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву остварили су изванредан успјех.

Лого

У категорији камерна музика два студентска триа са наше Академије су освојила прва мјеста. У побједничким саставима наступале су Милица Јовичић-виолина, Марија Мартиновић-клавир, Данијела Аврамовић-флаута, као и Николина Чоловић-виолина, Сара Мичић-клавир и Вања Даниловић-храмоника. Оба камерна састава су класа доц. мр Слађане Ковач.

У такмичењу за ученице флауте, три наше студенткиње су однијеле прва места у својим категоријама. Ајла Субашић, друга година Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву освојила је максималних 100 бодова, а Данијела Аврамовић и Катарина Живковић су такође оствариле сјајан успјех побједивши у својим категоријама са по 99, односно 98 бодова. Ове перспективне умјетнице су класа проф. др. Сање Стијачић.

Ово такмичење је дио Интернационалног пројекта “Млади за правду и мир” и отворено је за све младе извођаче, без обзира на пол, националност и земљу из које долазе.

Циљ тaкмичења је афирмација музике жена- композиторки и свих музичара-умјетника, посебно младих, који изводе њихова дјела.

WEB редакција УИС