Промоцијом дипломаца почело обиљежавање Дана Факултета

У оквиру Дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас су на овом факултету промовисана 93 дипломца, 21 мастер и четири магистра наука.

Уз много воље, знања и упорности Милица Драгаш са посјеком 9,66 завршила је основни студиј математике и физике и добила признање једног од најбољих студената.

Током двадесет година градио се Филозофски факултет у Палама који је почео са скромим капацитетима.

“За двадесет година од два достигли смо седамнаест студијских програма, а од ове године уписујемо студенте на нови студијски програм Дипломатије и међународних односа”, истакао је декан факултета доц. др Драга Мастиловић.

Данас је снага Филозофског факултета у броју студената који је већи од 2.000, квалитетном кадру и наставном и научном процесу. Управо снага Филозофског факултета показује снагу и Универзитета.

“Наш Филозофски факултет је стасао у врло озбиљан факултет који је један од водећих факултета из ове бранше у Босни и Херцеговини и цијелом региону. Факултет је специфичан јер се у суштини састоји из Филолошког, Филозофског и Природно-математичког факултета”, рекао је изјави за РТРС ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић.

За изузетан допринос у развоју Филозофског факултета и изузетно успјешну сарадњу у оквиру свечаности уручена је Плакета Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Уз обиљежавање крсне славе Светог Јована Богослова, сутра ће на овој високообразовној установи бити одржан велики научни скуп “Наука и стварност” као и 6. Математичка конференција Републике Српске.