Увођење нових методологија на СП Здравствена њега

На Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у понедјељак, 15. маја, одржан је тренинг посвећен увођењу нових наставних методологија и методологије испитивања студената на студијском програму Здравствена њега.

Током прошле године, на Медицинском факултету у Фочи реформисан је програм Здравствене његе који је послат на лиценцирање. Након посјете Комисије за лицерање, очекује се да ће Факултет добити дозволу за извођење новог програма од октобра ове године.

Упоредо са развојем овог курикулума на Медицинском факултету интензивно раде на увођењу нових наставних метологија и методологија испитивања студената.

Тренинг је био организован кроз пленарне сесије и рад у групама, а на крају је евалуиран и свим учесницима уручени су сертификати.

Тренингу су, осим асистената и наставника на студијском програму Здравствена њега Медицинског факултета у Фочи, као гости присуствовали четири наставника Медицинског факултета у Подгорици, Здравствене његе у Зеници и Факултета здравствених студија Универзитета у Мостару.

WEB Редакција УИС