AgroSym 2016 – II позив за слање радова

Седми међународни научни симпозијум о пољопривреди “AgroSym 2016” биће одржан од 6. до 9. октобра на Јахорини у организацији Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), Пољопривредног факултета у Београду и Института за медитеранску агрономију из италијанског града Барија.

AgroSym је највећи и најзначајнији скуп из области пољопривреде на овим просторима, и већ седму годину заредом, на најбољи начин промовише Републику Српску и Универзитет у Источном Сарајеву.

Програмске области Симпозијума су:
– Биљна производња
– Заштита биља и безбједност хране
– Органска пољопривреда
– Заштита животне средине и управљање природним ресурсима
– Сточарство
– Рурални развој и агроекономија
– Шумарство и агро-шумарство

Важни датуми:
– Регистрација и подношење апстракта – 25. мај 2016. године
– Обавјетење о прихватању апстракта – 30. мај 2016. године
– Предаја комплетног рада – 30. јун 2016. године
– Обавјештење о прихватању рада – 20. јули 2016. године
– Програм симпозијума – 15. сетембар 2016. године

Суорганизатори Симпозијума су Међународна асоцијација за заштиту животне средине и рурални развој из Јапана, Балканска асоцијација за заштиту животне средине (B.EN.A.) из Грчке, Универзитет примјењених наука Osnabrück из Њемачке, Универзитет Селчук из Турске, Државна пољопривредна академија из Перма (Русија), Државни пољопривредни универзитет из Вороњежа (Русија), Академија инжењерских наука из Србије, Институт за кукуруз “Земун поље” Република Србија, Биотехнички факултет из Црне Горе, Институт за економику пољопривреде Републике Србије, Научно друштво аграрних економиста Балкана из Србије, Институт за примјену науке у пољопривреди из Србије, Институт за низијско шумарство и животну средину из Србије, Пољопривредни институт Републике Српске, Институт за ратарство и повртарство из Србије и Институт за шумарство Црне Горе.

Додатне информације: http://www.agrosym.rs.ba/index.php/en/