Промовисано 46 дипломираних економиста

На Економском факултету Брчко Универзитета у Источном Сарајеву у понедјељак, 9. маја, одржана је свечана додјела диплома и промоција дипломираних економиста, мастера и магистара економских наука.

На свечаности дипломе су уручене за 36 дипломираних економиста “болоњаца”, 10 дипломираних економиста по “старом” наставном плану и програму, пет мастера и три магистра економских наука.

Декан Економског факултета у Брчком доц. др Срђан Лалић рекао је да ова високообразовна установа ове године обиљежава 40 година постојања, 55 година високог образовања и више од 120 година проучавања економске мисли.

“Мисија овог факултета јесте да се ове године број студената повећа, посебно на мастер студију”, истакао је Лалић.

Проф. др Бранко Крсмановић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да је увијек посебно задовољство присуствовати промоцији свршених студената.

“Вјерујем да су знања која студенти стичу на овом факултету довољно добра и атрактивна за тржиште рада. Надамо се и скорој организацији и трећег циклуса студија и првим свршеним докторима наука на три економска факултета на Палама, у Бијељини и Брчком”, нагласио је Крсмановић.

Свечаности је присуствовао и градоначелник Брчко дистрикта др Анто Домић који је изјавио да Економски факултет има посебну позицију у друштву која је веома важна за развој града.

“Дипломирани економисти који су данас добили дипломе су људи који ће у блиској будућности управљати овим градом, свим привредним токовима и њима треба дати шансу да се покажу и докажу”, поручио је Домић.

На Економском факултету у Брчком, на прва два циклуса студија, тренутно се образује око 1 000 студената.

WEB Редакција УИС