У четвртак промоција књиге Бранке Брчкало

У амфитеатру Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у четвртак, 5. маја, биће одржана промоција књиге “Стваралачки поступци у настави књижевности” ауторке Бранке Брчкало.

branka_brckalo

 

Бранка Брчкало рођена је 28. фебруара 1958. године, у Палама. Ради као ванредни професор за ужу научну област Методика наставе српског језика и књижевности на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Основну школу завршила је у Палама, а гимназију у Сарајеву. Филозофски факултет, Oдсјек историја југословенских књижевности и српскохрватски језик уписала je 1977. а завршила 1981. године у Сарајеву. Постдипломске студије методике наставе српског језика уписала је 1999. a завршила 2001. године, на Педагошком факултету у Бијељини, гдје је и магистрирала 2003. године, с темом Методички приступ лирској пјесми у основној школи. Докторску дисертацију Методички приступ приповједачком дјелу Петра Кочића (ментор – проф. др Вук Милатовић) одбранила је 2006. године на Филозофском факултету у Палама.

branka-brckalo-knjiga

Од 2000. сарадник је у настави на Филозофском факултету у Палама. У звање вишег асистента изабрана је 2006. године, а у звање доцента 2007, за наставни предмет Методика наставе језика и књижевности. У звање ванредног професора изабрана је 2011. и сада ради као наставник за ужу научну област Методика наставе српског језика и књижевности на Филозофском факултету Пале, на основним и мастер студијама.

Радове је излагала на 16 међународних научних скупова. Била је ментор за израду око 60 дипломских и завршних радова, као и два мастер рада и члан комисије за одбрану четири магистарска и једног докторског рада. Аутор је три књиге и 30 научних радова.

Поред ауторке о књизи ће говорити проф. др Милош Ковачевић, проф. др Тиодор Росић и доц. др Михаило Шћепановић.