Стефан Ћеха представља Музичку академију УИС-а на фестивалу “CHOIR” у Њемачкој

Студент Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Стефан Ћеха учествоваће у августу на 22. интеррегионалним омладинским хорским сусретима (CHOIR) у Њемачкој.

Фестивал се одржава у Охзенхаузену, на Државној академији за музичку омладину њемачке савезне покрајине Баден-Виртемберг, гдје ће Ћеха премијерно извести композицију “Sensibile” Далибора Ђукића на концерту “Serenade”.

Композиција је посвећена лично Ћехи и написана је управо за овај престижни фестивал.

Ћеха, који је студент Смјера за хармонику Музичке академије УИС-а, истакао је да је за њега велика част што ће представљати Академију и Универзитет на фестивалу који пружа велики допринос у популаризацији класичне музике.

Према његовим ријечима, композиција “Sensibile” предочиће међународној публици културну баштину Босне и Херцеговине јер је композиција опхрвана мелосом БиХ у комбинацији са модерном музичким језиком.

У овај пројекат укључено је пет чланова музичких академија из БиХ, укључујући и Стефана Ћеху као представника Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Ћеха, који је и члан квинтета хармоника “Accordeus” Музичке академије УИС-а, изразио је увјерење да ће му учешће на престижном фестивалу у Њемачкој имати велики значај за његово даље школовање.