Одржан први састанак конзорцијума пројекта CULTURWB

Универзитет у Источном Сарајеву партнер је у пројекту „Јачање капацитета за промјене у туризму на Западном Балкану: изградња компетенција за Менаџмент баштина и културног туризма – CULTURWB“, који је један од 147 пројеката одобрених за финансирање у оквиру Еразмус + пројеката.

Први састанак конзорцијума пројекта CULTURWB, који у фокус ставља културни туризам и изградњу људских капацитета, одржан је од 7. до 9. децембра у Ректорату Универзитета у Новом Саду. У име Универзитета у Источном Сарајеву састанку су присуствовали проф. др Бранислав Машић и др Дајана Вукојевић.

Еразмус + пројекти за јачање способности у високом образовању финансирани су у оквиру програма Европске уније.

Очекивани резултати CULTURWB пројекта – „Strengthening Capacities for Tourism Changes in WB – Building Competences for Quality Management of Heritage and Cultural Tourism“ су развој нових наставних програма у оквиру програма за цјеложивотно учење и новог мастер студијског програма који ће служити за изградњу компетенција за квалитетно управљање културним институцијама, културним насљеђем, као и процесима у оквиру културног туризма.

У реализацији CULTURWB пројекта учествује 13 партнера из регије и ЕУ: Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Источном Сарајеву, Универзитет Џемал Бједић Мостар, Универзитет Црна Гора, Универзитет у Бањој Луци, Универзитет у Нишу, Сарајево сусрет култура, WUS Аустрија, Heilbronn University, FH Joanneum , University of Applied Sciences Breda, Туристичка организација Котор и Завод за заштиту споменика Војводине.

Координатор пројекта је Универзитет у Новом Саду.