IN MEMORIAM – проф. др Миладин Јовичић (1957 – 2018)

Обавјештавамо пријатеље, колеге, драге сараднике и студенте да је проф. др Миладин Јовичић, декан Факултета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), преминуо данас, 6. децембра, у 61. години живота.

Проф. др Миладин Јовичић је рођен 14.09.1957. године у селу Угљевичка Обријеж, Општина Угљевик. Основну школу завршио је у Угљевику, а бијељинску Гимназију 1976. године, након чега уписује Економски факултет у Бањој Луци који завршава 1980. године.

Постдипломски студије уписао је 1984. године у Сарајеву на Економским факултету, а магистарску тезу под називом “Електрична енергија у функцији привредног развоја” одбранио је 1987. године.

Докторирао на Економском факултету у Источном Сарајеву 2003. године на тему: “Мјерење успјешности менаџера као фактор развоја у земљама у транзицији”.

Објавио је, било самостално било у коауторству, осам књига које третирају област управљања мезоекономским системима, као и више од 35 научних и стручних радова из области менаџмента и предузетничке економије у еминентним домаћим и страним часописима.

Дужност декана Факултета пословне економије обављао је од 2016. године.

Термин и детаљи везани за комеморацију и сахрану биће накнадно објављени.