На ФПМ Требиње одржана “Европска Ноћ Истраживача”

Факултет за производњу и менаџмент Требиње Универзитета у Источном Сарајеву и ове године је био домаћин манифестације Ноћ истраживача, која се одржава у склопу Европских ноћи истраживача, подржана пројектном линијом Horizon 2020.

Након церемоније отварања, гдје се присутнима обратио Декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње, проф. др Душан Јокановић, те предсједник Скупштине града Требиња, гдин Драгослав Бањак, присутне је поздравио и одржао предавања на тему „Требају нам научници, хоћеш ли то бити ти?“ министар Науке и технологије у Влади Републике Српске, др мед. Ален Шеранић.

Након занимљивог излагања министра Шеранића, проф. др Слободан Ђукановић и мр Никола Булатовић, са Електротехничког факултета Подгорица, Универзитета Црне Горе, присутнима су на веома занимљив начин презентовали Ардуино програмирање.

И ове године, активно учешће су узели бројни излагачи из многих организација и то: студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње, студенти Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Полицијска управа града Требиња, Гимназија Јован Дучић, Друштво физичара Источне Херцеговине, Музеј Херцеговине, те пријатељ пројекта гдин Жика Драпић.

Бројни посјетиоци ове манифестације имали су прилику упознати се са занимљивим иновацијама и технолошким достигнућима које су учесници излагали. Такође, за посјетиоце је организовн и квиз знања, гдје су најбољим такмичарима уручене пригодне награде.

Прије отварања манифестрације, министар Ален Шеранић обишао је просторије Факултета за производњу и менаџмент Требиње, те одржао радни састанак са руководством Факултета, гдје су договорени неки будући пројекти, те заједничка сарадња, која ће допринијети већој видљивости и позиционирању Факултета, а самим тим и Универзитета у Источном Сарајеву.