Одржана 61. сједница Сената

На 61. сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 30. јануара, извршени су избори у академска звања, усвојени извјештаји о урађеним докторским дисертацијама, као и извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата.

На сједници су усвојени приједлози измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2023/2024. годину, на првом, другом и трећем циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

Донијета је одлука о приједлогу висина школарина за похађање кратких студијских програма, те дата сагласност ректору за закључење уговора о сарадњи са другим високошколским установама.

Чланови Сената дали су сагласност за закључивање Споразума о међууниверзитетској сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву и Техничког универзитета из Лублина, Пољска, као и Бурдур Мехмет Акиф Ерсој универзитета, Бурдур, Турска.

На сједници је донијета одлука о утврђивању приједлога плана уписа броја студената чије студије се финансирају на терет буџета Републике Српске, за упис у прву годину првог и другог циклуса студија у академској 2024/2025. години, на факултете/академије Универзитета и броја студената који самофинансирају своје школовање, ванредне студенте и студенте стране држављање за упис у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија.

Усвојен је приједлог научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

На сједници Сената донијете су одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника, а било је ријечи и о студентским питањима.