Расписани конкурси за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Фонда „Др Милан Јелић“

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво  расписало је данас, 4. новембра, конкурсе за додјелу стипендија из Фонда „Др Милан Јелић” редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству за академску 2019/2020.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у академској 2019/2020. години додијелиће се укупно 75 стипендија. Број стипендија који се додјељује студентима на високошколским установама у иностранству биће утврђен на бази расположивог стипендијског фонда за студенте на овим установама.

Студентима другог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству додјелиће се 12 стипендија у износу од по 5.000 КМ, а студентима трећег циклуса студија седам стипендија у износу од по 10.000 КМ.

Од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић” (2007. године), студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Републике Српске на домаћим и иностраним универзитетима из Фонда „Др Милан Јелић” додијељено је укупно 2.212 годишњих стипендија у укупном износу од 10.756.000 КМ.

Извор: http://www.vladars.net