Старт / Вијести - Универзитет / Заједнички колегијум ректора: Универзитете уписати у Државни регистар

Заједнички колегијум ректора: Универзитете уписати у Државни регистар

Са заједничког колегијума ректора Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву, одржаног 30. маја 2019. године упућен је апел да Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета Босне и Херцеговине, изврши упис јавних универзитета из Републике Српске у Државни регистар акредитованоих високошколских установа у БиХ.

Колегијум је на сједници одржаној у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци, још једном поновио да је извршена институционална рекаредитација и акредитација студијских програма, а што је повтрђено и рјешењима о акредитацији и рекаредитацији из марта ове године.

Апелујемо на Агенцију за развој високог образовања и осигурање квалитета Босне и Херцеговине да оконча упис јавних универзитета из Републике Српске у Државни регистар акредитованоих високошколских установа у БиХ, јер смо у процесу акредитације и реакредитације оцијењни највишим оцјенама од стране међународних релевантних стручњака, али и од стране Агенције за акредитацију високошколских установа РС која је издала рјешења.

Овом приликом руководства два универзитета исказали су и подршку Унији студената Републике Српске, која у отвореном писму од Савјета министара и надлежних институција затражила да се овај процес хитно оконча.