Објављена коначна ранг-листа стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Фонд „Др Милан Јелић” објавило је коначну ранг-листу студената првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству који у академској 2018/2019. години могу да рачунају на стипендију Фонда.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској односно БиХ додијељено је укупно 75 стипендија за академску 2018/2019. годину у мјесечном износу од 400 КМ за девет мјесеци студија, док је за студенте на иностраним високошколским установама додијељено укупно 46 стипендијa. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500 КМ и 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Добитници стипендије Фонда „Др Милан Јелић” у категорији иностраних студената првог циклуса студија за текућу академску годину успјешни су студенти престижних универзитета, Massacchusetts Institute of Technology University и Први московски државни медицински универзитет.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима додијељено је 14 годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, док је студентима трећег циклуса студија додијељено осам годишњих стипендија у износу од по 10.000 КМ за текућу академску годину.

Добитници стипендија другог и трећег циклуса студија успјешни су студенти престижних свјетских универзитета као што су University of Mannheim и University of Würzburg.

Наредни конкурс за додјелу стипендија студентима II и III циклуса студија за академску 2018/2019. годину биће објављен у мају 2019. године.

Од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић” додијељено је више од 2.052 годишњих стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима у укупном износу већем од 9,99 милиона КМ. Годишњи грант за додјелу стипендија најуспјешнијим студентима из Фонда „Др Милан Јелић” износи 750.000,00КМ.

Коначну ранг-листу студената првог, другог и трећег циклуса студија можете погледати овдје.