Обиљежени Дан и крсна слава Факултета за производњу и менаџмент

Требињски Факултет за производњу и менаџмент Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) обиљежио је данас крсну славу – Преподобног Јована Дамаскина, те Дан факултета и 23 године од оснивања ове високообразовне установе.

Декан Факултета за производњу и менаџмент Душан Јокановић рекао је да је за протекле 23 године ова образовна установа постала препознатљива на академском небу Републике Српске и региона.

“У претходном периоду сачували смо висок ниво квалитета наставног процеса и подигли квалитет научноистраживачког рада на вишу коту. Посебно бих апострофирао улазак студената, током студирања, у привредне токове и рјешавање многих привредних проблема кроз њихову практичну наставу”, навео је Јокановић.

Он је истакао да су препознатљивости ове високошколске установе допринијели и сами студенти различитим пројектима које су реализовали.

Јокановић је додао да је посебно важно што ће у будућности Требиње бити један од иновационих центара.

“Кровни носилац тога биће ресорно министарство, уз координацију Факултета за производњу и менџмент и града Требиња”, нагласио је Јокановић.

Вршилац дужности градоначелника Требиња Мирко Ћурић пожелио је свим запосленим на овом факултету да и даље буду носиоци развоја високог образовања у Херцеговини.

“Факултет за производњу и менаџмент израстао је у респектабилну установу. Откад постоји овај факултет је дао допринос, не само образовању младих, него и развоју Требиња”, нагласио је Ћурић.

Он је захвалио свим професорима, али и младима који су се одлучили да диплому високог образовања стекну управо у Требињу.

“Градска управа увијек је препознавала важност ове установе, а није изостала ни помоћ Владе Републике Српске. Посљедње двије године издвојили смо значајна средства, а увели смо и стипендије за дефицитарна занимања. Зато сада имамо добро опремљен факултет и добре услове за рад”, указао је Ћурић.

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Бокоњић рекао је да Факултет за производњу и менаџмент доприноси мисији Универзитета.

“Наша мисија није само да стварамо студенте који много знају и који су добри истраживачи, него и да сачувамо људе у малим срединама, прије свега на простору источне Херцеговине”, навео је Бокоњић.

Пензионисани професор Божидар Крстајић рекао је да из ове образовне установе излазе врло квалитетни кадрови.

“Они који су се запослили са дипломом овог факултета показали су се изузетно способним”, истакао је Крстајић.

Студент четврте године индустријског инжењерства за енергетику Никола Матовић један је од двојице студената генерације.

“Мислим да ову награду заслужује цијела генерација. Помажемо једни другима и сигурно до овога не би стигао без свих њих”, рекао је Матовић.

Плакете и захвалнице заслужним појединцима и установама

На данашњој свечаности заслужним појединицима и установама, пријатељима Факултета за производњу и менаџмент, уручене су плакете и захвалнице.

Одлуком Научно-наставног вијећа Факултета плакете су уручене проф. др Божидару Крстајићу и доц. др Љерки Јефтић.

Захвалнице факултета додијељене су мр Марини Милићевић, др Радославу Вучуревићу, Светлани Буђен, Миланки Комненић, као и компанијама и установама са подручја града Требиње: радној јединици М:тел а.д. Бања Лука, ЈУ Музичкој школи „Требиње“, „Бејат Плус“ д.о.о. и Туристичкој организацији.

Добитници деканове награде су Никола Матовић и Александар Јефтовић.

Извор: Новинска агенција СРНА/ УИС