Старт / Све Aктуелности / Програм стипендија њемачке привреде за 2019. годину

Програм стипендија њемачке привреде за 2019. годину

Циљ програма је да се студенти и апсолвенти упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успјешних компанија, како би касније то знање и искуство пренијели кроз свој будући радни ангажман у БиХ.

У оквиру овог програма студенти виших семестара, апсолвенти као и они који су завршили студиј и стекли прво радно искуство имају прилику апсолвирати праксу у престижним њемачким компанијама у трајању од 3 до 6 мјесеци.

У програму учествују њемачке фирме из различитих области као што су економија, финансије, енергетика, аутомобилска индустрија, електротехника, информатика, медији/германистика, пројектни менаџмент, заштита околине, архитектура, грађевина, пољопривреда и друге.

Програм финансира Влада СР Њемачке уз координацију Одбора њемачке привреде за источну Европу. Програм обезбјеђује смјештај, путне трошкове, здравствено осигурање за вријеме боравка у Њемачкој, те мјесечни џепарац.

Програм стипендија њемачке привреде се спроводи по тринаести пут на подручју БиХ, уз подршку Представништва њемачке привреде у БиХ (AHK BiH) као локалног партнера програма.

Аплицирање је могуће до 13.11.2018. године.

Више информација и online пријаве: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/applicants/