Старт / Вијести - Универзитет / Представници УИС-а узели учешће на “China – Serbia Higher Education Seminar and Exhibition”

Представници УИС-а узели учешће на “China – Serbia Higher Education Seminar and Exhibition”

У Новом Саду је 10. октобра 2018. године одржан семинар о високом образовању CEEC земаља (Кина и Централна и Источна Европа), на којем су учествовали и представници Универзитета у Источном Сарајеву (УИС), те Катедре за синологију Филозофског факултета нашег Универзитета.

Семинару је присуствовало 35 познатих универзитета из НР Кине, те пет земаља Централне и Источне Европе.

Семинар високог образовања Кине и Србије (China – Serbia Higher Education Seminar and Exhibition) био је пропраћен и Сајмом високог образовања, који је био јединствена прилика за успостављање билатералне сарадње (студентска мобилност, као и размјена наставног и академског особља), те могућностима развоја заједничких студијских програма, као и научно-истраживачке сарадње.

Представници УИС-а су се сусрели и са партнерским Универзитетом шумарства сјевероистока Кине, са којима имамо сарадњу већ двије године, и који ове године стипендира чак осам наших студената једногодишњим студијским боравком на поменутом универзитету.