Инфо дан Еразмус + програма

У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву 20. октобра у 9:30 часова одржаће се  састанак на којем ће бити презентоване досадашње активности Еразмус + програма.

Састанку ће присуствовати главни комесар за земље Западног Балкана, представник Извршне агенције за образовање и културу Европске комисије из Брисела (EACEA), г. Франко Бурђо (Franco Burgio), руководилац Еразмус + канцеларије у БиХ, г. Суад Мухибић, регионални координатори пројеката, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, те други представници Универзитета у Источном Сарајеву.

Циљ овог догађаја јесте промоција постигнућа у области високог образовања у оквиру некадашњег Темпус програма, који је уврштен у Еразмус + програм, са посебним освртом на изградњу капацитета за високо образовање, као и размјена искустава регионалних координатора.

Еразмус + обезбјеђује средства за различите врсте активности у области образовања, обуке, младих и спорта. Програм даје могућности студентима, практикантима, особљу, те волонтерима за боравак у иностранству у одређеном периоду с циљем унапређења вјештина.

Програм Еразмус + покрива период 2014 – 2020. године.

Прилог: Агенда [PDF]