Факултет пословне економије Бијељина почео са организовањем студентске праксе

Факултет пословне економије у Бијељини, желећи побољшати ниво образовања практичним искуством и на тај начин студентима пружити прилику да стечена теоријска знања примјене у раду реалних предузећа, почео је са организовањем студентске праксе.

Протокол о пословно техничкој сарадњи потписан је са двадесет установа, фирми, предузећа са подручја Града Бијељине, али и шире, и тренд склапања споразума се наставља.

Након успјешно завршеног првог циклуса студентске праксе, који је био на корист и задовољство и студената и Факултета, али и установа, фирми и предузећа у којима је пракса одрађена, као носилаца праксе, покренут је и други круг студентске праксе.

Задовољство је истаћи да је повратна информација коју је Факултет добио од установа и предузећа у којима студенти имали праксу, позитивна што доказује да традиција, сигурност и квалитет који Факултет пословне економије годинама његује представља прави пут за младе људе.

Са друге стране, повратне информације које добијамо од студената о професионалности, труду и стручности запослених у установама и фирмама, као и жељи да пословна знања и вјештине пренесу младим људима, најбоља су потврда да смо на добром путу да подигнемо и обогатимо ниво образовања и да младе људе још кроз школовање уводимо у пословни свијет.

Да је квалитет знања студената, њихов труд и стручност најбоља промоција нашег Факултета говори и чињеница да су наши студенти постали изузетно препознатљиви и тражени на тржишту рада због својих квалитета, а студентска пракса је још један од начина да се покажу.