Зимска школа „The Discovery of Modernity- Vienna Around 1990“

Љетна висока школа Универзитета у Бечу у фебруару 2017. године организоваће, трећи пут по реду, зимску школу за културно-историјске студије под називом „The Discovery of Modernity- Vienna Around 1990“.

Школа пружа добро стуруктуиран увод у један од најфасцинантнијих периода аустријске интелектуалне историје. Култура „fin-de-sieclea“ је један од врхунаца Хабсбуршке Монархије. Интернационални састав учесника школе пружа могућност да се размијене мишљења о утицајима „fin-de-sieclea“ (нпр. Психоаналитичар Сигмунд Фројд, сликари попут Климта итд.) на различите културе у Европи и на другим континентима.

У оквиру школе могу се изучавати курсеви о економији, историји и друштву за вријеме Хабсбуршке Монархије, те о умјетности, психологији, књижевности и музици тог периода. Цијели програм пружа свеобухватан увид у друштво и културу тог интересантног периода.

Крајњи рок за пријаву је 30. новембар 2016. године, а за све додатне информација посјетите http://shs.univie.ac.at/content/site/shs/winterschool/home/index.html .

У прилогу се налази и образац за пријаву.

Прилог 1 [PDF]

Прилог 2 [PDF]