Приређен дочек бруцошима на Универзитету

На Универзитету у Источном Сарајеву данас је почела академска 2016/2017. година.

Бруцошима је приређен дочек на Машинском факултету, а на уводном часу је присуствовало 60 од 64 уписана бруцоша.

У име Машинског факултета бруцошима се обратио продекан за научноистраживачки рад проф. др Биљана Марковић и продекан за наставу и студентска питања проф. др Небојша Радић.
На Факултету за производњу и менаџмент Требиње уприличен је свечани пријем студената прве године  коме је присуствовало 30 од 33 уписана студента. Студенти ће се у наредном периоду школовати на овом Факултету на два смјера: Индустријски менаџмент и Индустријско инжењерство за енергетику.

Добродошлицу студентима овог Факултета пожелио је декан Факултета проф. др Душан Јокановић, који их је упознао са наставним кадром и правилима студирања.

Студенте су поздравили и продекан за наставу доц. др Обрад Спаић и продекан за научноистраживачки рад доц. др Љерка Јефтић, а на крају свечаног пријема, бруцошима су подјељени индекси.

На Факултету физичког васпитања и спорта добродошлицу бруцошима пожељели су декан др Борислав Цицовић и продекан за наставу др Далибор Фулурија.

Уводном часу је присуствовало 30 од 39 уписаних студената на студијском програму Физичко васпитање и 15 од 20 студената уписаних на студијски програм Спорт.

Бруцошима је приређен дочек и на Правном факултету у Палама уз обраћање декана проф. др Радомира В. Лукића, а уводном часу је присуствовало 39 од 41 уписаног бруцоша. Свечани почетак академске године уприличен је и у одјељењу Правног факултета у Бијељини.

Академска 2016/2017. година данас је отпочела и за студенте који су уписани у прве године првог циклуса студија студијских програма Медицинског факултета у Фочи, а бруцоше је дочекао декан проф. др Милан Кулић.

И у великом амфитеатру Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас  је одржано “Бруцошко јутро”, на ком су добродошлицу 23. генерацији бруцоша пожељели професори и асистенти овог Факултета.

У новој академској години на два студијска програма, Економија и Туризам и хотелијерство, уписано је 129 бруцоша и сви су дошли на предавања, која се одвијају по утврђеном распореду. Декан проф. др Љубиша Владушић је додијелио индексе најбоље рангираним студентима са оба студијска програма.

Настава је почела и на  Технолошком факултету у Зворнику. Извршен је пријем студената прве године студијског програма Хемијско инжењерство и технологија, којима се обратио декан Факултета проф. др Миладин Глигорић и продекан за наставу доцент Драган Вујадиновић.

На данашњем пријему и првом предавању, од 52 примјљена студента, присутних је било 41 студент. На студијског програму Биологија уписано је укупно 29 студената.

„Бруцошко јутро“ на Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву почело је у 8 часова, у Лукавици. Пријем бруцоша на Шумарству је организован у 10 часова и 30 минута, а пријем у Бијељини, на студијском програму Пољопривреда, у 14 часова.

На пријему су се појавили сви студенти прве године. Добродошлицу студентима пожељели су представници Факултета. Бруцошима су се обратили и пожељели добродошлицу и представници студената.

У школску 2016/2017. годину на Саобраћајном факултету уписано је 119 редовних и 3 ванредна бруцоша. Дочек за бруцоше приређен је  у великом амфитеатру гдје је одржан бруцошки час са почетком у 9.00 часова.

У име Факултета обратили су се декан доц. др Зоран Ћургуз, а потом и проректор за наставу проф. др Ранко Божичковић, продекан за наставу доц. др Мирослав Костадиновић, продекан за научно истараживачки рад проф. др Перица Гојковић, секретар факултета мр Бранкица Поповић и пресједник савеза студената  Марко Ковачевић.

На Економски факултет Брчко уписан је 71 студент на прву годину и сви су присуствовали данашњем уводном часу. Бруцоше је поздравио декан, као и наставници и сарадници који изводе наставу и вјежбе на првој години студија.

Након одслужене Литургије и призива Светог Духа за успјешну школску годину у просторијама Богословског факултета уприличен је дочек за студенте прве године. Студенте су дочекали: декан ПБФ-а протојереј-ставрофор др Дарко Ђого, протојереј-ставрофор др Ненад Тупеша и протојереј-ставрофор др Владислав Топаловић.

У своме обраћању упознали су студенте са основим стварима које су им потребне за успијешан старт прве године. Сваком студенту прве године уручен је по један примјерак Светог Писма Новог Завјета као успомена на први дан на Православном богословском факултету.

Желимо пуно среће и успјеха у раду бруцошима Универзитета у Источном Сарајеву.