Факултет за производњу и менаџмент Требиње угостио др Зорана Огњановића

Факултет за производњу и менаџмент Требиње данас је угостио др Зорана Огњановића, научног савјетника и директора Математичког института Срспке академије наука и умјетности из Београда.

Том приликом потписан је уговор о научно-пословној сарадњи између ове двије институције, а уговор представља наставак, већ започете, успјешне, сарадње између ФПМ Требиње и Математичког института, која се састоји у заједничким научноистраживачким пројектима.

Наиме, Математички институт Сану партнер је Факултету за производњу и менаџмент Требиње у реализацији пројекта „Примјена динамичког софтвера Сinderella у научно-техничким истраживањима, математици и образовању“, који финансира Министарство науке и технологије Републике Српске.

Такође, Математички институт САНУ је током година давао значајну подршку Факултету приликом организовања Математичке конференције Републике Српске.

Др Огњановић добитник је многобројних награда, између осталог, Награде Министарства науке за научна достигнућа у 2002 – 2003. години и Награде Српске академије наука и уметности из области математике и сродних наука за 2013. годину. Oсим тога, руководилац је више научноистраживачких и технолошких пројеката, укључујући и два UNESCO пројекта посвећених дигитализацији насљеђа. Од 2006. до 2010. године је био предсједник Комитета за дигитализацију при Комисији за сарадњу Србије са UNESCO-ом.