Универзитет у Марибору обиљежио 41. годину постојања

Универзитет у Марибору јуче је, свечаном церемонијом „Dies Academicus“, обиљежио 41. годину постојања, иако зачеци педагошког образовања у Марибору досежу чак до 1863. године. Данас, Универзитет у Марибору броји око 15 хиљада студената и други је највећи универзитет у Словенији.

Бројне званице, међу којима и ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић, присустовале су свечаној церемонији, на којој су додјељене награде и признања појединцима који су допринијели развоју и афирмацији Универзитета.

Универзитет у Марибору, ове недјеље, организовао је и традиционално, универзитетско такмичење вина, на коме је учествовало једанаест универзитета из цијелог свијета, и то, из Јужне Африке, Чешке, Аустрије, Србије, Бугарске, Пољске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске и Словеније.

Прву награду, за најбоље бијело суво вино, освојио је Универзитет за природне ресурсе и природне науке – Боку Беч, у категорији црвених вина, најбоље рангирано је вино Универзитета у Новом Саду, док је главну награду добио Универзитет у Марибору.