Делегација Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Амбасади НР Кине у Босни и Херцеговини

Делегација Универзитета у Источном Сарајеву, на челу са ректором проф. др Радославом  Грујићем 14. септембра 2016. године посјетила је Амбасаду НР Кине у Босни и Херцеговини и имали су састанак ca амбасадорком НР Кине у Босни и Херцеговини, г-ђом Чен Бо (Chen Bo) и њеним  првим сарадником Ли Џуди (Li Judie).

Тема састанка биле су активности које спроводи Катедра за синологију нашег Универзитета и могућности интензивирања и јачања наставно-научне и културне сарадње између Универзитета у Источном Сарајеву и научно-наставних и других институција НР Кине. Договорено је да се по повратку делегације Универзитета у Источном Сарајеву из Пегинга, са конференције посвећене сарадњи са земљама Источне и Централне Европе (16+1), којој ће присуствовати Сандра Ивановнић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт и проф. Бојана Павловић,  направи акциони план сарадње двије стране у наредном периоду.

Амбасада НР Кине изразила је максималну подршку свим активностима које спроводи наш Универзитет и спремност да и у наредном периоду подржи све активности с циљем унапређивања свих облика сарадње између Универзитета у Источном Сарајеву и кинеских партнера.

На јучерашњем састанку, у саставу делегације Универзитета у Источном Сарајеву били су и проф. др Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета, проф. мр Сандра Ивановић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт, доц. др Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета и доц. др Бојана Павловић, руководилац Катедре за синологију на Филозофском факултету.