Сарадња локалне заједнице и Министарства просвјете и културе РС неопходна у контексту побољшања студентског стандарда

Данас је у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву одржан састанак на коме су присуствовали гости, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић,  градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија, начелник Општине Пале Миодраг Ковачевић, те представници Универзитета у Источном Сарајеву на челу са ректором  проф. др Радославом Грујићем.  Учесници састанка су истакли да је неопходна размјена информација о активностима које се раде на Универзитету, односно сарадња локaлне заједнице и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Такође, било је ријечи и о објектима који су у власништву Универзитета, тачније о изналажењу рјешења за рационално коришћење поменутих објеката у контексту побољшања студентског стандарда, гостујућих наставника и студената који су на студијској размјени.

Ректор Универзитета проф. др Радослав Грујић и министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упознали су остале учеснике састанка да је финансијска ситуација Универзитета у Источном Сарајеву стабилна.