Завршено електронско анкетирање студената Универзитета у Источном Сарајеву за љетни семестар 2015/16.

Електронско анкетирање студената Универзитета у Источном Сарајеву за љетни семестар 2015/16 је завршено у јулу мјесецу 2016. године.  Анкетом су били обухваћени редовни студенти свих факултета и академија основних студија првог и другог циклуса који по први пут уписују одређену годину студија.

Студенти су у анкети оцјењивали организацију студија, рад појединих служби факултета и академија, све појединачне предмете које су слушали у љетном семестру школске 2015/16 године, као и све наставнике и сараднике ангажоване у настави на наведеним предметима. Коришћена је скала са оцјенама од 1 до 5 за оцјењивање рада наставника, служби и организацију студија (1 – најлошија оцјена, 5 – најбоља оцјена), као и понуђене тврдње.

Одзив студената за анкету спроведену у љетном семестру 2015/16 био је 46,19 % или 2.922  студената испитаника.

Генерално, резултати анкете на свим факултетима и академијама показују да нема значајнијих одступања и девијација.

Анализа свих појединачних резултата по свим факултетима и академијама је урађена и биће упућена надлежним органима на разматрање и превентивно дјеловање.

Након завршеног процеса анкетирања, сви извјештаји о спроведеном анкетирању биће разматрани на вијећима факултета и академија, након чега се требају донијети одговарајуће мјере унапређења квалитета на основу свих појединачних резултата.

Као и до сада, искључива одговорност за унапређење квалитета студија на свим факултетима и академија јесте на руководствима факултетима и академија које требају у складу са реалним сугестијама студената унаприједити квалитет функционисања.