Коначна ранг-листa студената другог и трећег циклуса студија – Фонд „Др Милан Јелић“

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић”, објавило је Коначну ранг-листу студената другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству за додјелу стипендија за акдемску 2015/2016. годину.

Редовним студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је седам стипендија од по 5.000,00 КМ и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ.

На други конкурс за додјелу стипендија, који је објављен у мају 2016. године, пристигло је укупно 35 пријава студената II и III циклуса студија који нису остварили право на додјелу стипендије у првом конкурсном позиву у мјесецу новембру 2015. године, од чега су 34 апликације задовољиле високе услове Конкурса.

Сви студенти који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија имали су право приговора на прелиминарну ранг-листу Комисији за додјелу стипендија из Фонда „Др Милан Јелић”. Одговори по пристиглим приговорима, послати су студентима по објави Коначне ранг-листе а са студентима који су остварили право на додјелу стипендије у наредним данима биће потписани уговори о стипендирању.

Укупан стипендијски фонд за студенте II и III циклуса студија из Фонда „Др Милан Јелић” за академску 2015/2016. износи 175.000,00 КМ из којег је додијељено петнаест стипендија студентима II, као и десет стипендија студентима III циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима.

Наредни Конкурс за додјелу стипендија студентима биће објављен почетком наредне академске године.

Коначну ранг-листу можете погледати овдје

Извор: www.vladars.net