Љетња школа – Модерни мехатронички системи

Већ четврту годину се на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву организује Љетња школа под називом „Модерни мехатронички системи“, која ће трајати од 1. до 7. августа.

Ове године је Љетња школа окупила 17 полазника са 7 универзитета, и то Техничког факултета Нови Сад, Електротехничког факултета Подгорица, Електротехничког факултета Београд, Електротехничког факултета Сарајево, Електротехничког факултета Тузла, Факултета за електронику и информацијске технологије Скопје и Електротехничког факултета Источно Сарајево.

Програм се састоји од упознавања полазника са програмирањем индустријских робота Mitsubishi и симулације њиховог рада, те програмирања FESTO производних станица са Siеmens програмабилним логичким контролерима (PLC). Настава се изводи у облику предавања, лабораторијских вјежби и самосталних припрема студената, а предавачи су проф. др Слободан Лубура, др Дејан Јокић и мр Милица Ристовић.

Спонзори овогодишње Љетње школе су: Универзитет у Источном Сарајеву, Електотехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, HUNOR, IEEE young professionals, Јавна установа „Студентски центар“ Источно Сарајево и EESTEC LC East Sarajevo.