ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ – Догађај поводом одласка Ерасмус стипендиста из БиХ

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ

У циљу промоције програма Erasmus+, ЕУ инфо центар организује догађај како би се Erasmus стипендисти из БиХ за наредну академску годину упознали са ониме што их очекује на универзитетима у ЕУ.
Поред студената, бивших корисника Erasmus стипендија, који ће пренијети своја искуства из различитих градова и универзитета широм ЕУ, присутнима ће се обратити и шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ, амбасадор Lars Gunnar Wigemark, као и висока службеница и координатор за образовање и културу Европске комисије за Западни Балкан, Helene Skikos.
Позивамо све медије да попрате догађај који ће се одржати у четвртак, 30. јуна 2016. године у 11:00 сати, у ЕУ инфо центру (адреса: Скендерија 3а, Сарајево)
За све додатне информације контактирајте:
Саша Кулукчија, службеник за односе с јавношћу: 063 346 763.

Erasmus+ је програм ЕУ за образовање, обуку, младе и спорт. Почео је 1. јануара 2014. године и замјењује тренутне финансијске програме који води Европска комисија у области образовања, обуке, младих и спорта, укључујући и Програм за цјеложивотно учење (Erasmus, Comenius, Leonardo, Grundtvig и Transversal), Млади у акцији и друге међународне програме укључујући и Jean Monnet и Ерасмус Мундус. Ерасмус+ програм траје у периоду од 2014. до 2020. године и подржава активности у области образовања, обуке, младих и спорта у свим секторима цјеложивотног учења, укључујући високо образовање, додатно образовање, образовање одраслих, школе и активности младих.

Све релевантне информације о Erasmus+ могу се пронаћи на службеној страници: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm