Састанак представника УИС-а са руководством Подручне привредне коморе Требиње и привредницима регије Источна Херцеговина

У петак је у Требињу одржан састанак представика УИС-а са руководством Подручне привредне коморе Требиње и привредницима који гравитирају регији ИсточнeХерцеговине.

Састанак је организован са циљем приближавања и међусобног упознавања привреде и Универзитета, а све посредством Привредне коморе Републике Српске.

Директор Подручне привредне коморе Требиње, Веселин Савић изразио је задовољство што се састанак оваквога типа организовао и да Привредна комора стоји на располагању као спона између привредника и академске заједнице.

Делегацију Универзитета предводио је Проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Славиша Мољевић, који је заједно са својим сарадницима истакао да сарадња између привреде и академске заједнице мора бити чвршћа и да Универзитет са своје стране ставља на располагање привреди све своје капацитете, како материјалне у облику лабораторија и опреме, тако и интелектуалне. Са друге стране, од привредника се очекује помоћ у погледу креирања и иновирања студијских програма и наставних планова.

Дио састанка је протекао у презентацији могућности Организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву. Са тим у вези, представници Машинског факултета, Пољопривредног факултета, Технолошког факултета и Ликовне акдемије одржали су кратке презентације својих Факултета.

На крају састанка, ријеч је дата привредницима, који су представљали своје дјелатности и давали своја запажања у погледу високог образовања и сарадње са Универзитетом.