Summer School East Sarajevo 2016.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву организује четврту Љетну школу са модулом под називом Модерни мехатронички системи. Циљ наведеног модула је упознавање полазника са програмирањем робота Mitsubishi те програмирања FESTO производних станица са Siemens PLC контролерима.

Услови за пријаву су да студент похађа завршну годину основног студија или мастер студиј и да има предзнања из роботике, индустријских система и PLC-ova. Уз пријаву потребно је приложити мотивационо писмо. Број кандидата је ограничен на 26 полазника гдје је за студенте ЕТФ Универзитета у Источном Сарајеву планирано 8 мјеста. Љетна школа је бесплатна па полазници плаћају само материјале у износу од 20КМ. Полазници могу бити смјештени у студентском дому.

Цијена смјештаја (за студенте који нису корисници студентског дома) је 80 € за 8 ноћења са доручком. Трошкове доласка у И. Сарајево плаћају полазници.

Љетна школа почиње са радом у понедељак 01.08.2016. и траје 7 дана закључно са недељом 07.08.2016. Петак је планиран за организовани обилазак Сарајева. Пријава кандидата врши се на адресу:

summer.school@etf.unssa.rs.ba do 30. 6. 2016.

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву до сад су одржане три Љетне школе као и размјена студената са Факултета техничких наука Нови Сад. Наведену Љетну школу похађало је 70 студента са 11 Универзитета:

Електротехнички факултет Источно Сарајево,
Факултет техничих наука Нови Сад,
Факултет електротехнике и информационих технологија Скопље,
Електротехнички факултет Сарајево,
Електротехнички факултет Тузла, Електротехнички факултет Београд,
Факултет електротехнике и рачунарства Загреб,
Факултет информационих технологија Љубљана,
Факултет информационих технологија Слобомир П Уни. Добој,
Технички Универзитет Беч,
Електротехнички факултет Подгорица

Додатне информације: https://www.facebook.com/SummerSchoolEastSarajevo/