Састанак са привредницима Источног Сарајева и представницима Подручне привредне коморе

Делегација Универзитета у Источном Сарајеву предвођена ректором проф. др Радославом Грујићем састала се данас у Палама са представницима Подручне привредне коморе Источно Сарајево и привредницима те регије.

Испред Универзитета састанку су присуствовали и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Бранко Крсмановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић, предсједник Управног одбора проф. др Ратко Ђуричић, финансијски директор Вера Мацура те декани организационих јединица.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић нагласио је да контакти између предузећа и Универзитета треба да постану редовна пракса те да се користе капацитети којим располаже Универзитет као што су лабораторије, али и да привредни субјекти помогну у креирању наставног плана и програма.

Предсједник Подручне привредне коморе Источно Сарајево Миломир Драгић, указао је на потребу чвршће сарадње са академском заједницом, те да су они на располагању као спона између Универзитета и предузећа.

Представљени су капацитети организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву након чега је услиједила расправа о потребама предузећа које су износили њихови представници.

Акценат је стављен на потребу за обуком кадрова који ће тако имати већу могућност за запошљавање, као на повећање обима праксе студената како би они што спремније ушли у будуће послове.

Састанак у Палама организован је као дио активности предвиђених Протоколом о сарадњи Привредне коморе Републике Српске, подручних комора и Универзитета у Источном Сарајеву потписаног у априлу ове године.