Изложба радова студената мастер студија АЛУ

На изложби су се представили студенти мастер студија Академије ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву Сузана Вуловић, Владимир Томић, Витослав Шалварица, Игор Дутина и Милутин Дарић.

Академија ликовних умјетности заједно са градом Требињем по први пут ове године додијелила је награду Лука Ћеловић који је сву своју имовину завјештао беооградском универзитету.

„На овај скроман начин жеља је да се одужимо Луки, а истовремено и да стимулишемо наше успјешне студенте“, рекао је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Примајући награду, Саво Рупић је истакао да му је веома драго што је њен први добитник, као и да је она нови подстрех за оно што ради већ 20 година.

„Покушавам да будем на некој својој линији од дјетињства до сада у животу и у слици и у било чему. То је та линија, ти се мијењаш зависно од времена, година, зависно од нечега, неке се ствари мијењају, али неки унутрашњи стуб не би требао да се мијења никад“, рекао је Рупић.

Он је додао да умјетник често ни сам не зна шта ће да наслика у датом моменту, покушавајући на тај начин да се спасе од свакодневице и допринесе својим „малим радостима“.

Декан требињске Академије ликовних умјетности Марко Мусовић, истакао је да се нада да ће од идуће године постојати званична одлука Скупштине града Требиња о награди „Лука Ћеловић“, те да им је циљ оснивање фонда у који ће се остављати по један рад од сваког награђеног студента.

Извор: trebinjelive