Сарадња са руским универзитетима

Универзитет у Источном Сарајеву и Пољопривредни факултет били су домаћини представницима два универзитета из Руске Федерације.

Делегација Државне Пољопривредне Академије из Перма боравила је на Универзитету од 23. до 26. маја, а делегација Државног Пољопривредног Универзитета из Вороњежа од 23. До 25. маја.

Сарадња Универзитета у Источном Сарајеву и Пољопривредног факултета са универзитетима из Перма и Вороњежа почела је у октобру 2015. годином када су на скупу AgroSym потписани уговори о сарадњи и након што су активно на скупу учествовали научни радници ова два универзитета, као и ансамбл ЧЕРНОЗОМОЧКА из Вороњежа.

Сарадња је настављена посјетом представника УИС-а и Перму и Вороњежу. Руководство Пољопривредног факултета је са представницима Државне Пољопривредне Академије из Перма и Државног Пољопривредног Универзитета из Вороњежа договорило размјену наставника и студената. Прва размјена наставника планирана је у септембру, а у октобру ће представници ова два универзитета као суорганизатори учествовати на VII Међународном Симпозијуму AgroSym. У оквиру размјене студената планирано је организовање практичне наставе, љетне школе и боравци у трајању од једног семестра.

Руководство Пољопривредног факултета припрема сарадњу и са другим сродним универзитетима из Руске Федерације.