Савремени писци за дјецу из Републике Српске као чувари националног идентитета

У склопу пројекта Савремени писци за дјецу из Републике Српске као чувари националног идентитета којег спроводи Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву, а чији је главни партнер и суфинансијер у пројекту Министарство културе и информисања Републике Србије, 17. јуна 2016. године биће одржане једнодневне радионице.

Значај пројекта огледа се у заштити и промоцији културне баштине Срба у Босни и Херцеговини, али и у сагледавању значаја српских стваралаца за дјецу из ових крајева у очувању српског културног и националног идентитета уопште. У оквиру пројекта учесницима из Босне и Херцеговине и Србије показаће се колико су и на које језике савремени писци у Републици Српској превођени и како су и на тај начин чували причу о српском културном и националном идентитету, и преносили је другим културама и народима.

Пријаве на радионицу на предвиђеном обрасцу слати на мејл vlado.simeunovic@pfb.ues.rs.ba најкасније до 10. јуна 2016. године.

Све информације о радионицама можете добити путем мејла vlado.simeunovic@pfb.ues.rs.ba илу путем телефона 065 802 494 (Консултант на пројекту др Сања Милић).

Сви учесници на радионици добиће СЕРТИФИКАТ о учешћу на међународном пројекту.

Додатне информације у прилогу.

Позив

Пријавни образац

Програм рада