Универзитет у Крагујевцу обиљежио 40 година постојања

Универзитет у Крагујевцу обиљежио је своју славу – Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова, Дан Универзитета и 40. годишњицу рада.

Обиљежавању Дана Универзитета присуствовали су предсједник Републике Србије, Томислав Николић, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја – државни секретар проф. др Вера Дондур и помоћник министра Никола Танић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, градоначелник Чачка Војислав Илић, предсједник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, ректори и проректори универзитета у Новом Саду, Нишу, Београду, Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, Новом Пазару, Универзитета уметности, Универзитет одбране, као и Универзитета Едуконс и Универзитета за мир Уједињених нација, Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Бања Луци.

Универзитет у Источном Сарајеву на овој свечаности представљао је проректор за науку, истраживање и развој доц. др Славиша Мољевић, а свечаности су присуствовали и декан Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и проф. др Вељко Марић.

WEB редакција УИС