Посјета делегације Универзитета у Источном Сарајеву Кини

Делегација Универзитета у Источном Сарајеву у периоду од 07. до 14. маја 2016. године боравила је у званичној посјети НР Кини са циљем интензивирања наставно-научне и културне сарадње између Универзитета у Источном Сарајеву и научно-наставних институција НР Кине.

Првог дана боравка, делегација је посјетила Националну канцеларију за учење кинеског језика као страног – Ханбан и свјетско сједиште Конфучијевих института (којих сада има преко 600 у свијету), гдје је разматрана могућност отварања Конфучијевог института при Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Делегација је упознала домаћине са разноврсним пројектима које реализује Катедра за синологију ФФУИС, у вези са учењем кинеског језика и упознавањем с кинеском културом и цивилизацијом.

Током посјете Универзитету Технологије у Шандонгу, одржани су састанци са ректором и руководством Универзитета и разматране су могућности наставка и проширења већ постојеће сарадње у различитим наставним и научним пројектима, између Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Шандонгу, као и план будућих активности на њиховој реализацији.

Делегација је посјетила и студенте Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву који ове године, у оквиру студентске размјене, бораве и усавршавају се на Универзитету у Шандонгу.

WEB редакција УИС