COMETa 2016 – Први позив за слање радова

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву наставаља организацију Међународне конференције “COMETa 2016” којом жели допринијети имплементацији нових технологија у производним процесима кроз остварење боље сарадње између научно-истраживачких институција и привредних субјеката, те омогућити примјену резултата истраживања приказаних радовима, који ће бити објављени током конференције. Трећа по реду конференција “COMETa 2016” биће одржана од 7. до 9. децембра на Јахорини.

Организација претходних конференција “COMETa 2012” и “COMETa 2014” се показала успјешном, како је то наглашено од стране свих учесника скупа, првенствено иностраних, те овогодишња конференција треба да искористи позитивна искуства предходне и достигне, бар за нијансу, већи ниво у свим аспектима организовања.

Основни циљ ове конференције је да окупи еминентне домаће и свјетске стручњаке из области истраживања и примјене нових технологија и развоја машинских система, те да се кроз размјену искустава и знања, јавне презентације актуелних истраживања и нових конструкционих решења, на одговарајући начин допринесе повећању конкурентности привреде у региону.

Тематске области конференције су:
– Производне технологије и савремени материјали
– Примјењена механика и мехатроника
– Машинске конструкције, симулације и моделирање
– Развој производа и машинских система
– Енергетика и термотехника
– Обновљиви извори енергије и заштита животне средине
– Одржавање и техничка дијагностика
– Квалитет, менаџмент и организација
– Студентска секција

Позив за подношење апстракта отворен је до 10. јула, док ће обавјештење о прихватању истог бити објављено до 20. јула. Рок за подношење радова је 20. октобар, а обавјештење о прихватању рада биће послато до 1. новембра.

Програм конференције биће објављен 10. новембра.

Пријава рада врши се искључиво помоћу on-line система за пријаву рада на адреси www.cometa.rs.bа

Додатне информације: www.cometa.rs.ba