Комић – Знање треба брижљиво чувати

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је данас у Андрићграду, на предавању о теми “Наука и лидерство”, да се знање тешко стиче и да зато треба да се брижљиво његује, чува и развија јер је то сигуран услов за развој.

На предавању у оквиру овогодишње Школе студентских лидера, која је окупила око 50 студената из Републике Српске, Комић је рекао да су наука и лидерство повезани.

“Принцип који сам излагао у Бриселу на форуму, а издвојио бих га и данас, јесте принцип заснован на толерантном партнерству и на знању. То подразумијева да је знање одредница која омогућава да велики и мали, развијени и неразвијени могу да кроз разумијевање и партнерство постигну резултате”, нагласио је Комић.

Он је сматра да су учесници Школе добили нови поглед на оно што би требало да његују и баштине, и да је знање оно које се стално и акумулира и троши.

Професор Универзитета у Источном Сарајеву Спасоје Тушевљак рекао је да овакви скупови подстичу младе људе са наглашеним ентузијазмом да стичу нова знања.

“Економија је све више економија знања. Руководиоци би требало што више да укључују оне који су посвећени струци”, рекао је Тушевљак.

Школу студентских лидера организовала је Унија студената Републике Српске. Предсједник Уније Милан Милушић рекао је да је ово традиционална Школа студентских лидера, која окупља студенте са Универзитета из Источног Сарајева и Бањалуке.

Извор: Новинска агенција СРНА