Предавања представника Института за ортопедију Rizzoli

У оквиру TEMPUS пројекта WIMB –Development of Sustainable Interrelations between Education, Research and Innovation at WBC Universities in Nanotechnologies and Advanced Materials were Innovation Means Business Универзитета у Источном Сарајеву, данас су на Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву предавање одржали партнери на пројекту, представници Института за ортопедију Rizzoli из Болоње (Италија).

Др Saverio Affatato говорио је на тему “Tribology of hip total joint prostheses”, док је инж. Sami Abdel-Jaber говорио о “Mechanical testing of Total Knee Prostheses: current trends in tribology and wear analysis” – Present”. Тема трећег предавача инж. Jonathan De Mattia била је “Metal Transfer in Total Hip Replacement. A Retrieval Analysis”.

Предавања су организована у оквиру редовних активности на имплементацији WIMB пројекта који за циљ има модернизацију високог образовања у области нанотехнологија и биоматеријала и побољшање и јачање сарадње између универзитета у складу са принципима Европске Уније и националним приоритетима кроз одрживо, дугорочно партнерство.

Универзитет у Источном Сарајеву је један од 15 партнера на овом пројекту који се финансира од стране Европске Комисије, а поред нашег универзитета из Босне и Херцеговине у пројекту учествује и Универзитет у Бања Луци.
Координатор пројекта испред Универзитета у Источном Сарајеву је проф. др Светлана Пелемиш.

WEB Редакција УИС