Потписани уговори о опремању студентских кухиња

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић потписао је данас у Бањалуци уговоре са изабраним понуђачима о опремању кухиња у студентским домовима у Фочи и на Палама, чија укупна вриједност износи 549.166 КМ.

“Опремањем кухиња у студентским домовима на Палама и у Фочи стећи ће се услови да се домови могу предати студентима на употребу”, рекао је Малешевић новинарима, након потписивања уговора.

Малешевић је навео да је за израду, испоруку и монтажу опреме за опремање објекта за смјештај студената на Палама изабран понуђач “Еурогаст интернешнел” Читлук, чија вриједност уговора износи 162.949 КМ, док је за опремање кухиња за Студентски дом у Фочи изабран понуђач “Рема трејд” из Лакташа, а вриједност уговора износи 386.217 КМ.

Он је појаснио да извођачи имају рок од 30 дана од потписивања уговора за испоруку опреме, истичући да вјерује да ће студенти коначно добити на употребу домове са свјетским условима смјештаја.

Према његовим ријечима, средства за опремање обезбијеђена су у буџету ресорног министарства за ову годину.

Малешевић је подсјетио да је тендер за опремање кухиња у студентским домовима на Палама и Фочи расписан 9. фебруара, а 24. марта отварање понуда.

Представник фирме “Рема трејд” из Лакташа Срђан Ремић рекао је новинарима да ће настојати да и прије предвиђеног рока заврше посао, јер им је познато да студенти жељно ишчекују да уселе.

Представник фирме “Еурогаст интернешнел” Читлук Далибор Пехар каже да је сигуран да ће завршити посао у задатом року.

Извор: Новинска агенција СРНА