За суфинансирање научноистраживачког рада 100.000 КМ

Министарство науке и технологије Републике Српске расписало је конкурс за суфинансирање програма обезбјеђивања и одржавања опреме и простора за научноистраживачки рад у овој години за шта је буџетом предвидило 100.000 КМ.

На конкурс се могу пријавити научноистраживачке организације из Републике Српске које су уписане у Регистар научноистраживачких организација у Министарству науке и технологије /научноистраживачки институти и научна удружења/ и пријављене су у систем E-CRIS.RS, уз обавезно обезбијеђено учешће матичне научноистраживачке организације и других надлежних или релевантних субјеката у суфинансирању пројекта набавке опреме, саопштено је из ресорног министарства.

“Организације које конкуришу треба да имају и припремљен интегралан пројекат за набавку опреме или обезбјеђење простора, са детаљним планом финансирања и назначеним приоритетима, у случају да научноистраживачка организација има више парцијалних пројеката”, наводи се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да трошкови пројекта набавке опреме морају бити усклађени са планираним средствима Министарства науке и технологије и не смију прелазити износ од 10.000 КМ.

Пријаве на конкурс чији износ тражених средстава буде већи од 10.000 КМ неће бити разматране.

Рок за пријаву на конкурс је 30. мај.

Извор: Новинска агенција СРНА
Преузмите додатак кликом на линк

уис-министарство-науке-и-технологије-конкурс-опрема