Пријем за најбоље студенте Универзитета у Источном Сарајеву

Предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић данас је организовао пријем за најбоље студенте Универзитета у Источном Сарајеву, поручивши да је ова високошколска установа веома битна за развој Републике Српске, те да је потребно створити услове за њен даљи развој.

Најбољи студенти, међу којима је и неколицина са просјечном оцјеном десет, размијенили су са предсједавајућим Иванићем мишљења о образовању, те животу и интересовањима младих и студената, али и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону.

Предсједавајући Иванић је изразио наду да ће они студенти који се одлуче да даље школовање наставе у иностранству имати прилику да своје знање примијене у својој земљи, као и да не треба да  одустану од инсистирања на позитивним стварима, међу које свакако спада и наставак образовања.

Најбољи стденти источног дијела Републике Српске који су данас посјетили Предсједништво БиХ у Сарајеву су Џенита Меша (Саобраћајни факултета Добој), Свјетлана Тешић (Пољопривредни факултет Источно Сарајево), Милош Тошић (Правни факултет Пале), Димитрије Трифковић (Филозофски факултет Пале), Крсто Батинић (Машински факултет), Раде Божић (Факултет пословне економије Бијељина), Дарио Балабан  (Технолошки факултет Зворник), Миљан Алексић  (Православни богословски факултет), Наталија Драшковић (Економски факултет Пале), Александар Дринић (Музичка академија), Зорана Мандић (Електротехнички факултет), Сања Глигорић (Факултет физичког васпитања и спорта).

Пријему су присуствовали и проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, декан Филозофског факултета доц. др Драга Мастиловић, декан Електротехничког факултета проф. др Зоран Љубоје, декан Музичке академије проф. мр Дражан Косорић и декан Факултета физичког васпитања проф. др Борислав Цицовић.